24/7 bereikbaar

WhatsApp ons op 06-11396491

Openingstijden

Maandag – vrijdag : 8:00 – 18:00

De Groene Consument

Over ons

De visie van De Groene Consument

Vele jaren geleden toen ik nog als tuinman werkte in Londen, was ik aan het opruimen in een tuin die toen bewoond werd door de King familie. Een statig huis bovenaan in de plaats Hampstead Heath op de hoek van Spaniards Road en North End Road. Voor diegenen die bekend zijn in dit gebied is dit een bekend landmerk.

Onkruid en gras maaisel ging op de composthoop en grotere takken was ik aan het verbranden. Ongemerkt was er ook plastic op het vuur gekomen. Dit bracht mij tot een inzicht dat mijn leven voor een groot deel heeft gevormd.

De geur van verbrand plastic deed mij beseffen dat dit niet op het vuur hoorde. Het verbranden van takken en bladeren veroorzaakt een niet onaangename rook. Hoe anders is het met plastic! Je hebt hier geen ingewikkelde wetenschap voor nodig om te beseffen dat er bij dit proces giftige stoffen vrijkomen. Zoals het opruimen en composteren in een goed gerunde tuin gebeurt moet het ook op grote schaal in de wereld gebeuren. Alles wat wij fabriceren moet uiteindelijk ook weer kunnen terug keren als compost, mineralen of andere in de natuur voorkomende stoffen. We moeten stoppen met het produceren van stoffen die niet in dit kringloop proces passen en er voor zorgen dat onze producten zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden voordat ze het proces van compostering of verbranding in gaan.

Het streven van de beheerders van deze site is om producten te verkopen die zoveel mogelijk aan de volgende eisen voldoen:

  • Mogelijkheid tot hergebruik;
  • In onze houtwerkplaats werken we zoveel mogelijk met gerecycled hout. De producten die we maken moeten op hun beurt ook weer gerecycled kunnen worden. We gebruiken uitsluitend natuurlijke producten voor de afwerking;
  • Is hergebruik niet meer mogelijk dan moeten de afvalstoffen composteerbaar of verbrandbaar zijn zonder gifstoffen in het milieu te brengen;
  • De producten moeten geproduceerd zijn in een werkruimte waar voldoende aandacht is besteed aan de gezondheid en het welzijn van de werkers.
  • Mogelijkheid tot een lange levensduur;
  • Producten moeten gemaakt worden met het doel, dat ze zo lang als maar mogelijk is hun werk kunnen blijven doen. Onderdelen  moeten vervangen kunnen worden en reparatie moet mogelijk zijn;
  • De grondstoffen van deze producten moeten voornamelijk afkomstig zijn van een biologische landbouw;
  • De beheerders van dit forum begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om producten aan al deze wensen te laten voldoen.

Bijvoorbeeld:
Zo wordt natuurverf gekleurd met aarde pigmenten. Deze passen dus niet in een kringloop proces, immers de minerale grondstoffen worden verbruikt maar niet meer in de natuur aangevuld. Er is echter geen alternatief. Er is nog altijd geen goed alternatief voor plastic verpakkingen.

Uw orders worden verwerkt op een computer waarvan nog geen sprake is dat deze ook maar aan een enkele van de hierboven genoemde voorwaarden voldoet. 

Team

Onze vriendelijke en behulpzame medewerkers staan dagelijks tussen 08:00 en 18:00 uur klaar
om u met raad en daad te ondersteunen.